• 5 tips til at foroege din kreativitet Yonathan Dominitz

Yonathan Dominitz: 5 tips til at forøge din kreativitet

1) Vær nysgerrig

Tag ikke tingene forgivet, fordi det er de ikke. Spørg dig selv, hvorfor tingene er, som de er? Søg efter nye relationer mellem årsag og virkning. Se på velkendte situationer eller ting, som var det første gang, at du så dem. Udfordre dig selv konstant og udvikle følsomhed, nysgerrighed og modtagelighed for dit indre jeg og for omverden.

2 ) Ændre dit perspektiv

Spørg dig selv, hvordan en anden person ville se på det problem, den situation eller den udfordring, som du står overfor? Hvordan ville et barn, det modsatte køn eller en person fra en anden kultur/profession se på det?

Nobelprismodtager Albert Szent-Gyorgyi sagde engang:

“Opdagelse består af, at kigge på de samme ting som andre, men tænke anderledes end dem.”

Tit og ofte opnås et kreativt gennembrud, når man ændrer på sit perspektiv.

3) Udfordre dine eksisterende antagelser

Vores egne antagelser kan blive en barriere for forandring og kreativitet. Vi har antagelser om hvem, hvad, hvornår, hvor og hvorfor folk tænker, siger eller opfører sig som de gør. Disse antagelser kan vise sig at være korrekte, men er sjældent fyldestgørende. Problemet ligger i, at vi ikke er bevidste om vores egne antagelser.

Prøv at tænke over dine egne grundlæggende antagelser. Hvad antager du som rigtig og forkert? Hvad er nødvendigt og hvad er ikke nødvendigt? Gør det til en vane, at tænke over dine antagelser for at synliggøre dem. Prøv at ’lege’ med dine grundlæggende antagelser ved at vende om på dem. Tag f.eks. en negativ antagelse og gør den til en positiv antagelse, dette muliggøre, at du lærer at se tingene fra andre perspektiver.

4) Slap af

Nye ideer kommer nemmere til en, når ens sind er afslappet. Når man slapper af, muliggør man en balance mellem højre og venstre hjernedel. Ved at slappe af sørger du for, at hjernens frekvenser fungerer bedre for fantasien og kreativiteten. Find metoder, der gør, at du kan slappe af i krop og sind. Inkludér time-outs, lege, gåture i naturen, meditation og fordybelse i din daglige rutine.

5) Ikke være bange for at lave fejltagelser

Man skal ikke være bange for at gøre ’dumme’ ting og for at lave fejl. De mest kreative mennesker er naturligvis husket for deres succeser, men hvis adspurgt, så vil de kunne fortælle dig om deres mange fejltagelser både før og efter deres succeser.

At være kreativ betyder at være åben overfor ideen om at fejle. Når man skaber noget originalt og nyskabende, kan det skabe en følelse af angst. Grundlaget for denne angstfølelse findes i, at en nyskabende ide ingen præcedens har, så man kan ikke vide om ideen vil fungere. Kreativitet kræver evnen til at turde at tage chancer og evnen til at være tolerant overfor tvetydighed og usikkerhed. Så hvis du vil lære at være mere kreativ skal du lære dig selv, at være åben overfor disse sindstilstande.

Hvad nu? Vi forslår at du tager et kig på nedenstående links

Få invitationer til gratis marketing events og spændende markring inspiration.Tilmeld dig Markedus nyhedsbev.

Nysgerrig om hvad Markedu tilbyder? Se Markedus store udvalg af marketing undervisning her.

Yonathan Dominitz

Founder and creativity training leader at Mindscapes
Yonathan Dominitz is the Founder of Mindscapes, where he is a trainer and leader of creativity enhancement projects for ad agencies, digital, media, direct, as well as marketing companies.

Latest posts by Yonathan Dominitz (see all)

By | 2016-12-20T00:14:45+00:00 oktober 2nd, 2015|kreativ tænkning|1 Comment