• facebook vs youtube

Video markedsføring: Nyt fra Facebook i kampen mod YouTube

Facebook har nu 8 milliarder video visninger pr. dag, men vil have mere og samtidig gøre brugeroplevelsen bedre.

Facebook video får snart et nyt hjem. Det er et af de nye tiltag i Facebook’s kamp mod YouTube. Det kan påvirke hvor og hvordan virksomheder implementerer video i markedsføringen.

Indtil nu har Facebook været tilfreds med at lade sine brugere engagere video i News Feed – lidt tilfældigt og målrettet via algoritmer – en strategi, der har båret frugt. Facebook oplyser at der ses mere end 8 milliarder videoer hver eneste dag på Facebook.

Men YouTube er fortsat stedet hvor folk aktivt går på udkig for at se video. Derfor er Google ejede YouTube stadig verdens største platform for video markedsføring. Men det har Facebook tilsyneladende tænkt sig at ændre på.

Nye tiltag skal forbedre video oplevelsen på Facebook

Facebook  har netop offentliggjort nye planer for video oplevelsen. De er igang med at teste en “hub” for folk, der ønsker at se video på Facebook. Hubben skal hjælpe folk der vil “opdage, se og dele videoer på Facebook, der er relevante for dem.”

Facebook video star

Hvem bliver den første Facebook Video Star

Brugere vil få adgang til en ny video sektion via et ikon nederst i iPhone app eller fra “Foretrukne” i venstre side af News Feed på nettet.

Et mindre antal mennesker tester løsningen i øjeblikket. Det betyder vel at man kan forvente en global lancering indenfor de næste 2-4 måneder.

Jeg forventer at Facebook – på lige fod med YouTube – kommer til at tiltrække en masse vloggers. Og at det giver god mulighed for at trække særligt det yngre publikum væk fra YouTube og over på Facebook.

YouTube Star fænomenet har gjort meget godt for YouTube – og det virker logisk at det samme vil ske når Facebook videreudvikler deres video kompetence.  Igen særligt i forhold til det yngre publikum.

En privat side bemærkning: min søn Edward og hans kammerater bruger meget tid på YouTube, hvor de følger nogle bestemte danske YouTube bloggere (de er fede!). YouTube har ingen aldersgrænse, men det har Facebook. Mon ikke Facebook overvejer at skille video platformen ud fra resten af Facebook så alle aldre kan få adgang? Akkurat som de har gjort med Messenger.

Video en prioritering hos Facebook

Har du fulgt med på det seneste har du måske bemærket at Facebook har gjort en række tiltag på video området. For eksempel kan offentlige personer (altså berømte personer) nu live-streame direkte til Facebook. Det har bl.a. Serena Williams og Vin Diesel gjort.

I september lancerede Facebook 360 grader video. En interessant nyudvikling som bl.a. StarWars, GoPro og Saturday Night Live har gjort brug af.

Det er givet at Facebook stille og roligt vil forbedre video oplevelsen. Og dernæst lancere nye annonceformater, som kan hjælpe annoncører til at connecte med forbrugere på en bedre måde.

Hvad kan dette betyde for din video markedsføring?

Vi mener at det kommer brugerne til gode at Facebook nu fokuserer på at gøre video oplevelsen bedre. Hvis ellers videoformaterne ikke ændres, er det en fordel for virksomheder, der har en side på Facebook. Det tager ikke meget tid at uploade din YouTube video til Facebook. Så at bruge begge kanaler er nok foretrukket.

For annoncører kan dette også betyde nye muligheder. Ikke bare i form af video annoncer, men også for branded content og andre former for indhold, der er video baseret. Det er interessant at “long form advertising” som den du ser ovenfor har fået meget success i det seneste år. Storytelling på video virker – også for annoncører.

Facebook har visse fordele i og med at brugerne opholder sig meget på platformen. Facebook kan tiltrække brugerne på mange forskellige måder, hvorimod YouTube kun handler om video. Da Google+ i den nuværende form ser ud til at være en død fisk, har Facebook en klar fordel.

Men vi må ikke glemme effekten af at video bliver fundet via Google. For videoer fra YouTube vises ofte som en del af søgeresultaterne. Og man kan forestille sig at Google på et tidspunkt vil give endnu mere prioritet til at vise video resultater på forsiden. Det tror jeg vil ske hvis Google/YouTube oplever at Facebook begynder at tage for megen andel.

Mit råd er at komme igang med video i det hele taget. For når brugerne derude efterhånden udvikler en “video-vane” kan det blive sværere at få din målgruppe engageret med andre medie former.

Flere video markedsføring resourcer

Michael Leander

Michael Leander er en international foredragsholder, der har delt sin viden i mere end 40 lande på 6 kontinenter. Han er også dommer ved marketing awards i mange lande og en anerkendt marketing ekspert.
By | 2016-12-20T00:14:45+00:00 oktober 24th, 2015|Social media marketing|1 Comment