• youtube banner

15 mest populære YouTube reklamevideoer – med affinity score

Del 1: idag får du 3 af tidernes 15 mest populære YouTube reklamevideoer. Nu med den simple affinity score, der afslører hvad publikum vil ha’

>> Vil du have hele serien, så få Markedus nyhedsbrev her <<

Ofte vurderes successen af en populær reklame på YouTube alene på baggrund af antallet af visninger. Det bliver lidt ensidigt og misvisende. For antallet af visninger bliver ofte påvirket af annoncørerne bag videoen. I deres higen efter flere visninger, annoncerer annoncørerne nemlig gerne for at få flere visninger af deres video (sjovt, ikke?)

Video affinity scoringsmodellen, der indikerer hvad folk egentligt bedst kan lide

Jeg har udviklet en scoringsmodel, der skal identificere hvilke af de populære videoer, der får mest affinitet hos publikummet. Den kalder jeg Video Affinity Scoringsmodellen (VAS). Det er en simpel model, der overhovedet ikke kan bruges til andet end som en indikator på hvad folk egentlig mest kan lide. Se den beskrevet allernederst.

Her får du de første tre populære reklamevideoer sammen med scoren og mine få kommentarer. De andre kan du modtage sammen med Markedus Nyhedsbrev, som du kan få her. 

Bemærk at lavere score er bedre!

3. Affinity score 3,64 – Kobe vs. Messi: The Shootout

Det er sjældent at Turkish Airlines taler om kerneproduktet for flyselskaber, nemlig service. Istedet handler det meget om dækning.  En af virkemidlerne er at bruge (sports) celebrities. Det gør de tilgengæld til overflod.

Visninger: 142 millioner
Likes i procent af visninger: 0,16%
Har call to action: ja
Annoncør: Turkish Airlines
Længde: 60 sekunder
Få Markedus nyhedsbrev her

2. Affinity score 2,67 Budweiser Superbowl Commercial

Budweiser har en lang tradition for at annoncere i forbindelse med SuperBowl. Og som regel er deres TV reklamer populære og de fleste af dem får et stort publikum på YouTube og andre websites.

Visninger: 59 millioner
Likes i procent af visninger: 0,42%
Har call to action: ja
Annoncør: Budweiser
Længde: 60 sekunder
Få Markedus nyhedsbrev her

1. Affinity score 2,23 – T-Mobile Dance Liverpool Street

Der har efterhånden været mange varianter af denne type. Undertegnede har svært ved at se linket fra denne activation aktivitet til mersalg for T-Mobile. Men måske er det i virkeligheden et element i T-Mobile’s loyalitetsstrategi. Det vides ikke, men interessant at tænke over hvor activation af denne slags egentlig gør mest gavn.

Visninger: 40 millioner
Likes i procent af visninger: 0,22%
Har call to action: ja
Annoncør: T-Mobile UK
Længde: 2 minutter og 40 sekunder
Få Markedus nyhedsbrev her

Sidste kommentarer og flere ressourcer

Vi er mange, der snart skal til at finde ud af hvordan vi kan anvende video som en del af marketing-mixet. Det er en verden, hvor man nemt kan komme til at bruge mange ressourcer uden at få en nævneværdig effekt. Men naturligvis også et område, der åbner op for nye muligheder for virksomheder af alle størrelser.

Hos Markedu vil vi – udover vores gratis webinarer og forskellige kurser – gerne bidrage til at du får mere viden om området. Start med at tilmelde dig Markedus nyhedsbrev her – så holder vi dig informeret og inspireret.

Video Affinity Scoringsmodellen

Det gælder om at få den lavest mulige score.
Scoren er sammensat af to tal. Nemlig procent likes i forhold til visninger OG procenten af “don’t like”  i forhold til likes. Herefter er de to tal lagt sammen. Og det er summen af de to tal, der giver scoren for video affinity.

Husk at modellen kun er en indikation på hvad publikum egentlig synes bedst om. Du kan ikke bruge modellen til noget vigtigt. Måske udover at gøre dig tanker om hvad der præcist gør, at én reklame video scorer højere end andre.

Michael Leander

Michael Leander er en international foredragsholder, der har delt sin viden i mere end 40 lande på 6 kontinenter. Han er også dommer ved marketing awards i mange lande og en anerkendt marketing ekspert.
By | 2016-12-20T00:14:45+00:00 oktober 26th, 2015|Populære YouTube reklamevideoer|4 Comments